Deutsch / Română
German State Theatre Timișoara

Weekend de teatru NiL & friends la TGST

29 April 2022

Pe scena Teatrului German de Stat Timișoara va găzdui în zilele de vineri, 29 aprilie, și sâmbătă, 30 aprilie 2022, weekendul teatral NiL & friends. Printre invitații din acest an se numără și trupa de teatru ArtAttack din Sibiu. Programul include, printre altele, un atelier condus de autorul german Thomas Perle, originar din România. Piesele sale "karpatenflecken" și "ein jedermann" se joacă în prezent la Deutsches Theater Berlin respectiv la secția germană a Teatrului Radu Stanca din Sibiu.

NiL este trupa de teatru a Liceului Nikolaus Lenau Timișoara, care împlinește anul acesta 25 de ani de existență. A fost înființată în 1996 de Christian Bohrmann, un actor invitat al DSTT din Germania. Doi ani mai târziu, s-a format grupul de teatru NiL-Junior, care oferă elevilor de liceu posibilitatea de a juca. Unii foști membri NiL azi fac a parte din ansamblul TGST.

Weekendul de teatru NiL & friends este susținut din fonduri publice de către Primăria Municipiului Timișoara prin TGST și de către Donauschwäbische Stiftung a landului german Baden-Württemberg.

Latest news

#safetheater