Deutsch / English
German State Theatre Timișoara

La Teatrul German de Stat a început montarea unei noi premiere – Tectonica norilor de José Rivera, în regia lui László Bocsárdi

25 aprilie 2024

Teatrul German de Stat anunță începerea repetițiilor la o nouă premieră – spectacolul Tectonica norilor de José Rivera. Premiera va avea loc în 6 iunie 2024, începând cu ora 19.30.

Regia spectacolului îi aparține lui László Bocsárdi, decorurile sunt semnate de József Bartha, costumele de Zsuzsanna Szőke, iar muzica îi aparține lui Magor Bocsárdi. Light Design-ul este făcut de Sándor Baumgarten, machiajul este al Bojiței Ilici, iar dramaturgia este semnată de Lucian Vărșăndan. Din distribuție fac parte Silvia Török, Marc Illich, Harald Weisz și Dana Borteanu. Mai mult, spectacolul produs de TGST bifează o premieră mondială - este prima montare din lume în limba germană a piesei scrise de José Rivera.

Într-o noapte ploioasă din Los Angeles, un bărbat pe nume Anibal de la Luna ia o autostopistă săracă și neglijată pe nume Celestina del Sol și o duce acasă. Aceasta are 54 de ani, este însărcinată de doi ani și îl caută pe tatăl copilului ei. Celestina pare a fi o creatură rară și cerească, o rătăcitoare mistică, fără noțiunea timpului și cu o capacitate infinită de a iubi. Singuri în mica sa casă, izolați de lamentațiile orașului în descompunere, De la Luna și Del Sol se întâlnesc, unindu-și trupurile și visele. Tectonica norilor este o poveste de dragoste de tip realist-magic fermecătoare și obsedantă, caracterizată de elemente de încântare teatrală, în care obișnuitul se transformă brusc în ceva fantastic.

Vom reveni cu mai multe detalii.

Ne vedem la premieră!

Latest news

#teatrusigur